Boom-ul opțiunilor Zero Day va crește, chiar dacă unii investitori se tem de dezastru - Ziua De Sud (2024)

..(Bloomberg) — La doi ani după ce a început povestea de dragoste a lui Wall Street cu opțiunile pe acțiuni cu contracție rapidă, cel mai recent sondaj Markets Live Pulse al Bloomberg sugerează că boom-ul fără precedent mai are loc de rulat – chiar dacă aproape jumătate dintre respondenți se tem de o eventuală explozie.

Cele mai citite de la Bloomberg

Având în vedere că valoarea noțională a contractelor cu zero zile până la expirare legate de S&P 500 a atins aproximativ 862 de miliarde de dolari în aprilie, aproape 90% dintre cei 300 de respondenți MLIV Pulse au spus că se așteaptă ca creșterea să continue. Întorsătura? Sunt aproape împărțiți în mod egal dacă va crește constant sau se va termina în calamitate.

Instrumentele derivate pe acțiuni cu mai puțin de 24 de ore până la expirare, cunoscute sub numele de 0DTE, au devenit una dintre cele mai populare tranzacții de pe Wall Street, deoarece investitorii mari și mici caută să navigheze în incertitudinea asupra economiei și a politicii băncii centrale. Tranzacționarea cu 0DTE a reprezentat 45% din volumul total de opțiuni pentru S&P 500 anul trecut, aproximativ dublu față de nivelul de înainte ca produsele să devină disponibile pe scară largă în al doilea trimestru al anului 2022.

„Schimburile fac bani să predea pumnul, permițând opțiuni zilnice. După cum ați văzut, volumul a crescut pentru că tot mai mulți oameni au acces la el”, a declarat Phil Pecsok, director de investiții al Anacapa Advisors. „Vor deveni doar mai răspândite.”

Amploarea boom-ului a stârnit controverse. Există îngrijorări că activitatea opțiunilor cu termene ultrascurte ar putea afecta volatilitatea acțiunilor, în timp ce cercetările au sugerat că investitorii de retail care le folosesc în principal pierd bani.

Majoritatea participanților la sondaj au arătat că sunt conștienți de ultimul risc, 56% exprimând opinia că este prea ușor să pierzi bani cu instrumentele. Însă preocupările nu s-au extins la limitarea accesului cu amănuntul la 0DTE, 76% dintre respondenți – dintre care aproape două treimi sunt investitori profesioniști – spunând că este corect să le păstrăm ușor disponibile.

Primite inițial de comercianții de înaltă frecvență pentru a face pariuri sau poziții de acoperire, opțiunile zero-day câștigă teren atât în ​​rândul profesioniștilor cuantiști sofisticați, cât și printre investitorii mici. Ei și-au găsit, de asem*nea, drumul către arena fondurilor tranzacționate la bursă.

Atât cercetătorii academicieni, cât și cei de pe Wall Street au semnalat potențiale pericole legate de acest val de tranzacționare, inclusiv faptul că ar putea face piața mai volatilă pe o bază zilnică. Strategistul JPMorgan Chase & Co., Marko Kolanovic, a avertizat că popularitatea lor riscă să reia dezastrele trecute, cum ar fi episodul Volmageddon din 2018, o explozie celebră care a spulberat un calm îndelungat în acțiunile din SUA. Teoria este că o mișcare mare a acțiunilor ar putea forța dealerii de opțiuni, care iau partea cealaltă a tranzacțiilor și trebuie să cumpere și să vândă acțiuni să păstreze o poziție neutră față de piață, să-și deschidă o mare parte din propriile poziții, accelerând orice vânzare.

Bursa din centrul boom-ului, Cboe Global Markets Inc., a susținut că gama largă de cazuri de utilizare pentru 0DTE înseamnă că tranzacțiile nu creează genul de pariu unidirecțional aglomerat care ar putea face piața vulnerabilă la șocuri. Cboe a extins expirările opțiunilor S&P 500 la fiecare zi lucrătoare în urmă cu aproximativ doi ani și, mai târziu, a permis și opțiunile zero-day pentru indicele Russell 2000.

În cea mai recentă extindere, Nasdaq Inc. a declarat că plănuiește mai multe opțiuni pe termen scurt pentru mărfuri și ETF-uri de trezorerie.

Opiniile despre impactul 0DTE asupra pieței de bază au fost împărțite destul de egal în sondajul MLIV. Doar aproximativ un sfert dintre respondenți au spus că sunt foarte îngrijorați, 34% nu sunt îngrijorați și 41% doar puțin îngrijorați.

Întrebați cum ar descrie 0DTE, colaboratorii MLIV Pulse – care sunt predominant în SUA sau Europa – au fost adesea uscători. „Jocuri de noroc” a fost cea mai frecventă expresie oferită. O „mașină de slot în Vegas”, „bombe atomice” și „instrumente care au ca rezultat un transfer de avere de la instituții de vânzare cu amănuntul și nesofisticate către burse și creatori de piață”, au fost printre descrierile negative.

Contribuitorii pozitivi s-au concentrat în mare măsură pe utilitatea lor ca instrument de acoperire. Așa cum a spus un participant: „Este o modalitate destul de ieftină pentru investitori de a lua o poziție în mișcarea direcțională a unei acțiuni fără a fi nevoiți să dețină acțiunile subiacente”.

Până acum, 0DTE sunt disponibile numai pentru indici majori și fonduri tranzacționate la bursă. Popularitatea lor a alimentat speculațiile conform cărora contractele zero-day ar putea fi extinse pentru a acoperi stocurile individuale. Întrebați despre această potențială extindere, respondenții la sondaj au fost perfect împărțiți.

Sondajul MLIV Pulse este realizat în rândul cititorilor Bloomberg pe terminal și online de echipa Bloomberg Markets Live, care conduce și blogul MLIV. Săptămâna aceasta, sondajul întreabă dacă Bitcoin sau acțiunile tehnologice cu capital mare din SUA oferă un refugiu sigur. Împărtășește-ți părerile aici.

Cele mai citite de la Bloomberg Businessweek

©2024 Bloomberg LP

Boom-ul opțiunilor Zero Day va crește, chiar dacă unii investitori se tem de dezastru - Ziua De Sud (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5947

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.